top of page

Personvernerklæring

Plaster på såret driftes av LFSS - Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Eksempler på personopplysninger er navn, adresse, telefonnummer, e-post, bilder og IP-adresser.

Hvilke personopplysninger samler vi inn?

  • LFSS mottar, samler og lagrer opplysningene som legges igjen i kontaktskjemaet. Som E-postadresse, navn, telefonnummer og innholdet i henvendelsen.

Hvordan samler vi inn personopplysninger?

Gjennom at du benytter kontaktskjemaet. Ved å benytte kontaktskjemaet aksepterer du at LFSS lagrer din kontaktinfo, som e-postadressen, navn og telefonnummer, og andre opplysninger som kommer frem av henvendelsen.

Bruk av informasjonskapsler

Les mer om informasjonskapsler her.

Hvorfor samler vi inn disse personopplysningene?

Hensikten med kontaktskjemaet er at brukerne av nettsiden skal kunne kontakte LFSS med spørsmål, be om hjelp og dele erfaringer. 

  • LFSS ønsker i enkelte tilfeller å følge opp en henvendelse, eller høre om en historie kan deles videre i noen av våre kanaler, som lfss.no, vår facebookside, el.l. i forbindelse med vårt opplysningsarbeid. Derfor har vi med svaralternativet "LFSS kan kontakte meg"

  • Der du oppgir navn og e-postadresse og bekrefter at du vil motta nyhetsbrev, vil vi bruke dette for å sende deg våre nyhetsbrev.

Rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger

Behandling av personopplysninger er ikke tillatt med mindre det foreligger et gyldig behandlingsgrunnlag, som kan være samtykke, kontrakt, lov eller at vi som behandlingsansvarlig kan utføre en oppgave i allmennhetens interesse. Vårt behandlingsgrunnlag er i hovedsak samtykke.

Behandling av sensitive personopplysninger

Sensitive opplysninger kan ikke sendes på e-post eller via kontaktskjemaet. 

Hvordan behandler vi personopplysninger fra de besøkende på nettsiden?

Personopplysningene som kommer inn via kontaktskjemaet behandles konfidensielt, og vil kun være tilgjengelig for godkjente personer i administrasjonen til LFSS. De vil ikke bli delt videre, med mindre vi er lovpålagt å gjøre det. Opplysningene vil bli slettet etter 6 mnd, eller tidligere om du ber om det.

Hvordan vil vi kontakte deg?

I enkelte tilfeller ønsker vi i LFSS å kontakte brukerne av våre nettsider for å følge opp en henvendelse, eller høre om deres historie kan deles videre i noen av våre kanaler, som lfss.no, vår facebookside, el.l. i forbindelse med vårt opplysningsarbeid. Avhengig av ditt valg vil vi kontakte deg via e-post, telefon eller sms.

Dersom du viser interesse for å motta vårt nyhetsbrev, vil vi sende deg dette på e-post.

Slik kan du trekke tilbake ditt samtykke og behandle dine personopplysninger

Du har rett til innsyn, be om å korrigere, slette, begrense behandlingen, og be om å få utlevert dine personopplysninger. Du kan også trekke tilbake ditt samtykke, som gjør at vi avslutter behandlingen av dine personopplysninger. Dersom du kontakter oss for å benytte deg av en eller flere av disse rettighetene, vil vi etterkomme dette, med mindre vi er forpliktet til annet, innen en måned fra henvendelsen ble mottatt. Henvendelsen kan sendes til vår e-post: post(a)lfss.no. 

Du kan når som helst velge å melde deg av nyhetsbrevet.

Henvendelser fra barn under 15 år

Dersom du er under 15 år må dine foreldre/ foresatte samtykke til bruk av kontaktskjemaet. Er du fylt 15 kan du selv samtykke. Du må være 18 år for å sende inn sensitive opplysninger (opplysninger om helse, etnisk bakgrunn, livssyn, seksuelle forhold), og merk at du ikke må sende sensitive opplysninger på e-post eller i kontaktskjemaet. 

Deling til sosiale medier 

På dette nettstedet kan du velge å dele informasjon til sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter, dersom du har en konto hos dem. Da vil nettadressen på siden det deles fra sendes til den sosiale plattformen. Ved å dele samtykker du til at det sosiale programtillegget, som deleknappen, samler inn informasjon, som din IP-adresse eller hvilken side du besøker på nettstedet vårt, og at de kan sette inn informasjonskapsler for å virke korrekt. Slik samhandling med tredjepartsfunksjoner på sosiale medier reguleres av deres personvernpolicyer.

 

Side- og tjenestefunksjonalitet

Vår nettside ligger hos nettutviklingsplattformen Wix.com.

Wix bruker informasjonskapsler og sporingsteknologi til å samle inn informasjon når du bruker vårt nettsted. Informasjonen er relevant for blant annet økt‑ og brukerverifisering, sikkerhet, for å bevare dine preferanser, forbindelsesstabilitet, overvåkingsvirksomhet av sine tjenester og markedsføringskampanjer og generelt for å levere og forbedre sine tjenester.

Informasjon og personopplysninger som Wix samler inn ved bruk av nettsiden vil bli overført, behandlet og lagret av Wix og deres autoriserte, tilknyttede tjenesteleverandører i USA, i Europa (Litauen, Tyskland og Ukraina), i Israel og i andre jurisdiksjoner ut fra hva som er nødvendig for ordentlig levering av tjenestene til nettsiden.

Den fullstendige personvernerklæringen til Wix finner du her: https://no.wix.com/about/privacy   

Kontaktskjema

Vårt kontaktskjema leveres av 123FormBuilder, en tredjepartsleverandør som leverer sin app til Wix. Informasjonen som legges inn kan mellomlagres på leverandørens sikre server. App-leverandøren utleverer ikke informasjon, med mindre offentlige myndigheter krever dette.  

Oppdateringer av denne personvernerklæringen

Vi forbeholder oss retten til å oppdatere denne personvernerklæringen ved behov, derfor kan det være lurt å sjekke den regelmessig. Endringer og oppklaringer vil tre i kraft så snart de er publisert på nettsiden. Dersom vi gjør endringer, vil vi informere om oppdateringene her, slik at du kan se hvilken informasjon vi samler inn, og til hvilket formål.

Spørsmål og vår kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål, kan de sendes til: post(a)lfss.no 

Plaster på såret driftes av LFSS - Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord. Telefon: 414 69 427 E-post: post(a)lfss.no Postadresse: Kjellergata 50, 2003 Lillestrøm

Sist oppdatert: 21.01.2019

bottom of page